Ексголову Волинського апеляційного суду привітали з новою посадою

П'ятниця, 01 листопада 2019, 17:36

У п’ятницю, 1 листопада, в апеляційному суді Волинської області урочисто привітали ексголову Петра Філюка з призначенням до Конституційного Cуду.

Тут зібралося чимало його колег.

Владика Михаїл благословив Петра Філюка на нову посаду. Присутні згадували, скільки добрих справ він зробив  і зазначили, що таке призначення – це хороша звістка.

Петрові Філюку дарували квіти, подарунки, читали власні вірші та для нього звучали пісні. Бажали йому не легкої, а чесної дороги.

«У нас сьогодні неординарна подія, як для нашого колективу, так і для суддівської колегії Волині. Нам дуже сумно, що Петро Тодосьович вирушає в Київ, водночас ми пишаємося цим», – зазначила Лілія Шевчук. Вона, до слова, буде виконувати обов’язки голови суду.

Від імені усього колективу Петрові Філюку подарували Біблію, образ святого Миколая, як оберіг. Усе це він пообіцяв розмістити у своєму новому кабінеті.


Голова Луцького міськрайонного суду Анатолій Пахолюк сказав, що Петро Тодосьович уміє об’єднувати людей, зокрема представників суддів Волинської області.

Тепло та щиро відгукувався Петр Філюк про своє рідне село на Ратнівщині – Залухів. Дякував своїм батькам, вчителям та жителям, а також вчителям-суддям, які вчили його суддівській справі. Він зазначив, що розуміє, що його чекає, але пообіцяв, що не буде жити у болоті.

«Моя мета зробити так, аби Конституція не була під чиєюсь владою. Кожне слово, сказане мною на колегії суддів, – чиста правда. Це не виступ, це – моя особиста Біблія», - зауважив Петро Філюк.

Він також подарував 15 білих троянд колегам у знак того, що саме 15 років очолював апеляційний суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: