Поділитись:

Олександр Шавлак залишається керувати Волинською митницею

П'ятниця, 01 листопада 2019, 17:11
Олександр Шавлак залишається керувати Волинською митницею

Голові Державної митної служби Максим Нефьодов задоволений роботою в.о. начальника Волинської митниці Олександра Шавлака, тому готовий призначити його керівником нової Державної митної служби на Волині.

Про це йшлося під час засідання комітету з питань фінансів, податкової та митної політики 30 жовтня 2019 року.

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський розкритикував можливе переведення у реорганізовані структури осіб, які в минулому були причетні до корупційних скандалів, зокрема і Олександра Шавлака.

Нагадаємо: раніше Олександр Шавлак вже очолював Волинську митницю. Він фігурував у бурштиновому скандалі. Крім того, підприємці та працівники фірм-перевізників пікетували офіс Волинської митниці, оскільки запевняли, що після призначення на посаду керівника митниці Олександра Шавлака митні пропускні пункти стали працювати гірше. До того ж,  раніше Шавлак не прийшов на зустріч з колективом та проігнорував приїзд голови ОДА. Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик тоді вимагав звільнення керівника Шавлака і пропонував відкритий конкурс на посаду начальника Волинської митниці. З 30 вересня 2016 року Шавлак відпрацював останній робочий день на своїй посаді.

Як відомо, обов'язки начальника Волинської митниці з 2 вересня до 1 жовтня 2019 поклали на Олександра Шавлака. Припускали, що він керуватиме такий короткий термін у зв'язку з реорганізацією Державної фіскальної служби, адже з 1 листопада в України починає роботу нова Державна митна служба.

Зважаючи на ці обставини, Олександр Дубінський проти повернення Олександра Шавлака на керівну посаду.

Натомість Максим Нефьодов відповів, що не може коментувати такі звинувачення.

"Якщо у вас є інформація, передавайте, будь ласка, до правоохоронних органів. Тому що для мене це звучить достатньо голослівно і суб'єктивно... Я задоволений поки що роботою пана Шавлака на Волині, де він є виконувачем обов'язків, як з точки зору показників, так і з точки зору кращих результатів боротьби з контрабандою... Я вчора підписав пропозицію до Міністерства фінансів стосовно того, аби призначити його виконувачем обов'язки по реєстрації нової Держмитслужби", – заявив він.

Однак, додав Нефьодов, якщо є реальна інформація, що Олександр Шавлак причетний до якихось оборудок, то він замінить його. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
19 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
23 лютого 2024