Поділитись:

«Це своєрідний мікрорайон міста», – політолог про Прилуцький старостинський округ (відео)

П'ятниця, 01 листопада 2019, 20:00

Міська рада своїм рішенням створила Прилуцький старостинський округ. Це сталося 30 жовтня. Центром округу стане село Прилуцьке, до його складу також увійдуть села: Сапогове, Жабка, Дачне.

«Це своєрідний «мікрорайон» Луцька зі своїм самоврядуванням», – пояснив в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд» співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ", політолог Михайло Наход.

Колишній сільський голова (Валентин Арчибасов), якщо він не заперечує, стає автоматичним виконувачем обов’язків старости до наступних чергових виборів.

«Фактично вони є посередниками між виконавчими органами Луцької міської ради і населенням, яке входить до цих чотирьох сіл. Тобто, можуть надавати адміністративні послуги, сприяти в надані. І мають ще певний набір повноважень, які стосуються задоволення потреб мешканців цих сіл», – пояснив Михайло Наход.

Тобто, це людина від влади, яка ближча до людей у селах, додав голова Луцької РДА Тарас Яковлев. Він наголосив, що разом з приєднанням села не розформовуються, а залишаються ними, але у складі ОТГ Луцька.

Радниця з питань децентралізації Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан доповнила, що староста входить до виконавчого комітету Луцькради.

Однак інші виборні посади, як то депутати чи секретар, втрачаються. Далі у процесі реорганізації та приєднання Прилуцька до Луцька зберігаються окремі бюджети до кінця року. Після відбудеться злиття бюджетів. Також відбудеться засідання інвентаризаційної комісії, аби передати чинне майно в Луцьку ОТГ.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів