Через WhatsApp хакери стежили за урядовцями

П'ятниця, 01 листопада 2019, 02:17

За допомогою додатку WhatsApp хакери застосовували програмне забезпечення, розроблене компанією NSO Group, щоб стежити за офіційними особами кількох держав. 

Хакерська атака торкнулася вищих урядових та військових діячів щонайменше з 20 країн, – повідомляє Укрінформ, посилаючись на Forbes.

"Хакери, які поширювали шкідливе програмне забезпечення через WhatsApp, зламували комунікацію посадових осіб декількох держав, включаючи союзників США", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія Facebook 29 жовтня у штаті Каліфорнія подала судовий позов проти компанії NSO Group, звинувативши її у використанні WhatsApp для стеження за комунікаціями користувачів.

У позові стверджується, що NSO Group у період з квітня по травень цього року використовувала сервери WhatsApp у США та інших країнах для розповсюдження шкідливого ПЗ на 1400 мобільних телефонів та інших пристроїв.

Жертви хакерської атаки можуть знаходитись у таких країнах як США, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Мексика, Пакистан та Індія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: