Поділитись:

Лучанин поштою намагався відправити до Польщі старовинні монети

Середа, 30 жовтня 2019, 17:18

фото ілюстративне 

Лучанин хотів переправити до Польщі старовинні монети. Тепер його звинувачують у замаху на контрабанду культурних цінностей.

Унаслідок проведення комплексу слідчих дій, зокрема негласного характеру, задокументовано та припинено спробу незаконного переміщення громадянином через митний кордон України, шляхом відправлення міжнародних поштових відправлень до Республіки Польща, предметів нумізматики, що становлять культурну цінність, серед яких монети «Орт 1624 Георга Вільгельма», «Орт 1624 Сигізмунда ІІІ Ваза», «Дирхам Куфічний 819-999 Династії Саманідів», – інформує пресслужба прокуратури Волині.  

Предмети старовини вилучені та після проведення експертиз передані на відповідальне зберігання до Волинського краєзнавчого музею.

З урахуванням зібраних доказів громадянину повідомлено про підозру у вчиненні замаху на контрабанду (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 201 КК України).

Триває досудове розслідування, встановлюються можливі спільники підозрюваного, а також джерела придбання ним предметів старовини.

Зауважимо, що за вчинення контрабанди санкцією ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів