Поділитись:

Відмова від плану дій щодо членства в НАТО – небажання дратувати Путіна, – Порошенко

Середа, 30 жовтня 2019, 17:50
Відмова від плану дій щодо членства в НАТО – небажання дратувати Путіна, – Порошенко

П’ятий Президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко на засіданні Верховної Ради заявив, що отримання Україною плану дій щодо членства в НАТО – надзвичайно важливе. І про це треба говорити. 

Про це інформує пресслужба політсили. 

«Дуже важливо зараз подати сигнал нашим партнерам – нова влада підтримує курс на членство у НАТО, започаткований раніше. Що це є консолідованою позицією Президента, уряду і Верховної Ради України. Влади і опозиції. І головне – суспільства, українського народу», – підкреслив Петро Порошенко.  

Саме на цьому й наполягає «Європейська Солідарність». 

Зокрема, пропонують уповноважити Голову Верховної Ради разом з Президентом підписати звернення до Північноатлантичної Ради із заявою про підтвердження наміру України отримати ПДЧ. 

Петро Порошенко також наголосив, що десять країн, які вступили до альянсу від початку століття, зайшли туди саме через ПДЧ. 

«Складно йти до мети, не маючи ані компасу, ані карти, ані підтримки. ПДЧ всі ці знаряддя дає. А от добровільна відмова від плану дій щодо членства виглядає, як самозречення перспективи. Як небажання дратувати Путіна. Як страх брати на себе відповідальність за реалізацію надзвичайно складного завдання», – наголосив політик. 

Порошенко зауважив, що ще минулого року написав генеральному секретареві НАТО Єнсу Столтенбергу листа про твердий намір отримати ПДЧ, але відтоді відбулися президентські та парламентські вибори. Він підкреслив, що тільки НАТО є гарантією безпеки держави та кожного її громадянина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів