Поділитись:

Зеленського просять не призначати очільником Волині ексміліціонера з Донбасу

Вівторок, 29 жовтня 2019, 15:47
Зеленського просять не призначати очільником Волині ексміліціонера з Донбасу

Депутати Волинської обласної ради виступили проти призначення Юрій Погуляйка головою Волинської обласної державної адміністрації.

Відповідне звернення до Президента України Володимира Зеленського вони ухвалили у вівторок, 29 жовтня, під час засідання позачергової сесії. 

"Усі ми пам‘ятаємо часи протистояння двох гілок влади, як це заважало працювати та розвиватися. Сьогодні ми з працівниками адміністрації, які теж у залі, єдині. Сподіваюся, що Володимир Зеленський, якого я відстоювала завжди, ухвалить правильне доленосне рішення для Волині", – зазначила голова Волинської обласної ради Ірина Вахович. 

Подаємо текст звернення без змін:

Ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємось до Вас із приводу рішення Уряду про погодження на призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Юрія Михайловича Погуляйка.

Після президентських та парламентських виборів мешканці Волині сподівались і сподіваються на реальні зміни в країні, перспективи розвитку, конструктивний діалог усіх рівнів влади для вирішення низки нагальних і стратегічних питань.

Однак повідомлення 28 жовтня 2019 року щодо погодження Кабінетом Міністрів України жителя Луганщини Погуляйка Юрія Михайловича головою Волинської ОДА сколихнуло всю громадськість нашого краю.

Цим зверненням висловлюємо свою незгоду з таким кадровим рішенням Уряду. Маємо достатньо підстав для застережень щодо призначення на посаду керівника виконавчої влади чиновника, який не є вихідцем з нашого краю і, відповідно, не може знати специфіки місцевої проблематики і якому важко буде знайти спільну мову з господарським та політичним активом, культурними, релігійними та громадськими організаціями.

Призначення на посаду голови ОДА чужої для Волині людини – стратегічна помилка Уряду. Ми маємо гіркий досвід протистоянь виконавчої та представницької гілок влади через те, що немісцеві голови ОДА не знаходили компромісу з волинянами. 

За сьогоднішніх непростих умов, представником Президента на Волині має бути людина, котра є патріотом краю, обізнана з реальними її проблемами та має бачення щодо конкретних шляхів їх вирішення. Це те, чого сьогодні гостро потребує Волинська громада.

Сьогодні відбуваються процеси адміністративної реформи, Волинь має низку соціальних, екологічних, економічних проблем. Область потребує виваженої стратегії розвитку. Щоб вирішити всі ці питання, потрібна конструктивна співпраця виконавчої влади, обласної ради, депутатів Верховної Ради України та громадськості. Ні в нас, ні в держави в цілому сьогодні немає часу на вивчення проблем. Їх потрібно фахово вирішувати.

Між тим, волинський досвід показує, що немісцеві голови ОДА перші півроку тільки вникають в ситуацію, знайомляться з людьми, відвідують підприємства, перезавантажують чиновницькі апарати, зрештою, вирішують власні інтереси у цікавій для себе прикордонній області з багатим природним потенціалом, але не працюють на область та її громаду.

У нашій області є чимало порядних людей, які мають достатньо досвіду представляти ваші інтереси на Волині та з першого ж дня ефективно та конструктивно працювати спільно з органами місцевого самоврядування. Закликаємо Вас виправити цю помилку і призначити на Волинь місцевого представника з якостями ефективного менеджера, здатного генерувати прогресивні ідеї та забезпечувати комфортні, затишні та безпечні умови проживання у нашому краї.

Ще раз закликаємо дослухатися до позиції волинської громади, інтереси якої ми усі представляємо, та не призначати головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича.

Нагадаємо, що зараз ОДА керує тимчасовий виконувач обов'язків голови Олександр Киричук, який був першим заступником попереднього очільника області Олександра Савченка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Хто очолить п’ять областей України: короткі біографії

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
13:13
20 березня 2024
19 березня 2024
15 лютого 2024
17 січня 2024
06 грудня 2023
21 листопада 2023
20:30
20 листопада 2023