Поділитись:

25 країн ЄС стали на захист безвізового режиму з Україною

Четвер, 09 червня 2016, 19:29
25 країн ЄС стали на захист безвізового режиму з Україною

Двадцять п'ять країн-членів Євросоюзу вважають, що Україна та Грузія виконали всі вимоги для безвізового режиму і заслуговують на лібералізацію.

Вони вимагають від Німеччини, Франції та Італії пояснень щодо затримання рішення про скасування візового режиму для України та Грузії, – передає "Укрінформ".

Наразі Німеччина блокує рішення, висловлюючи занепокоєння високим рівнем організованої злочинності у Грузії. Берлін у цьому підтримали Франція та Італія. Україну також хочуть прив'язати до цього пакету візової лібералізації.

У п'ятницю, 10 червня, міністри юстиції та внутрішніх справ країн ЄС обговорять питання скасування віз для України, Грузії, Туреччини та Косова.

"Про безвізовий режим для Туреччини та Косова поки що говорити рано, але Україна і Грузія, як зазначено у доповідях Єврокомісії, вже чітко виконали усі критерії і заслуговують на скасування візових вимог. Відтак, 25 країн ЄС хочуть почути від Німеччини, Франції та Італії про причини зволікання з наданням безвізового режиму для наших партнерів", — наголосив співрозмовник агентства.

Надрукувати
мітки:
коментарів