Поділитись:

З аукціонів на Волині хочуть пустити 80 земельних ділянок

Понеділок, 28 жовтня 2019, 17:46
З аукціонів на Волині хочуть пустити 80 земельних ділянок

У листопаді 2019 року на Волині заплановано провести 27 земельних аукціонів, на які виставлено право оренди та власності на вісімдесят дві ділянки різного призначення.

Організовують торги органи місцевого самоврядування та Головне управління Держгеокадастру в області, – інформують у відомстві. 

Потенційним покупцям та орендаторам пропонуються наділи у Рожищенському, Ківерцівському, Ковельському, Луцькому, Горохівському, Старовижівському, Ратнівському, Володимир-Волинському, Турійському, Любомльському, Маневицькому, Камінь-Каширському, Локачинському районах, а також у містах Нововолинськ та Ковель.

Так, на аукціон, який організовує Ковельська міська рада, винесено чотири лоти площею 1,85 га, а стартова ціна їх становить 3,1 млн грн. Ці ділянки пропонуються для продажу у
власність і призначені для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Також у листопаді на торгах реалізовуватимуть право оренди на 78 ділянок комунальної та державної власності різного призначення. Переважно – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та фермерської діяльності. Їх площа – 1085 га, а загальна стартова ціна річної оренди складає 1,6 млн грн.

Зазвичай в ході аукціонів стартова ціна відчутно зростає і це дозволяє бюджетам, особливо місцевим, отримувати додаткові кошти на розвиток.

Уся інформація про земельні торги та лоти, які виставлені на них, є відкритою та розміщена на сайті Держгеокадастру України у рубриці «Земельні аукціони».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів