Поділитись:

Волинські громади отримали понад 300 мільйонів гривень податків на землю

Понеділок, 28 жовтня 2019, 09:51
Волинські громади отримали понад 300 мільйонів гривень податків на землю

За підсумками трьох кварталів 2019 року на Волині до місцевих бюджетів сплачено 322,5 мільйона гривень плати за землю. Це на 24,5 відсотка більше аналогічних показників минулого року.

Враховуючи позитивну динаміку надходжень цього податкового платежу, в Головному управлінні ДПС у Волинській області прогнозують: бюджети громад залучать передбачений фінансовий ресурс від користувачів та власників землі.

«У кожній територіальній одиниці є земельний ресурс, за використання якого передбачена сплата орендної плати чи земельного податку. Від податкової дисципліни кожного громадянина чи представника бізнесу, які користуються земельними наділами, залежить фінансова стабільність громади. Фахівці податкової служби налагодили належний діалог з представниками органів місцевої влади з тим, щоб адміністрування вкрай важливої з точки зору фінансової самостійності громад плати за землю було якісним», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Як свідчить аналітика, юридичні особи у січні-вересні поточного року сплатили до місцевих бюджетів понад 265 мільйонів гривень плати за землю, а фізичні особи – 57,4 мільйона гривень.

«За землю, що використовується в господарській діяльності задля отримання прибутку, зобов’язані здійснювати платіж до бюджету громади кожен підприємець чи фірма. Саме від свідомої позиції бізнесу залежить чи отримають громади кошти для вирішення соціально-економічних питань розвитку. Не менш вагомий і внесок громадян – землекористувачів та землевласників. Просимо всіх, хто є платником плати за землю, своєчасно виконувати свій обов’язок. Власне цей й буде індивідуальний внесок кожного у розвиток місцевих громад», – підсумував Сергій Кондратюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів