Поділитись:

У Києві люди вийшли на акцію за легалізацію медичної марихуани (відео)

Неділя, 27 жовтня 2019, 01:18
У Києві люди вийшли на акцію за легалізацію медичної марихуани (відео)

У Києві під будівлею Кабінету міністрів відбувся «Конопляний марш свободи».  Активісти виступають за легалізацію медичного канабісу. Зокрема, медична марихуана допомагає онкохворим легше перенести хіміотерапію без побічних ефектів.

Учасники маршу вирушили від Кабміну урядовим кварталом до Верховної Ради, – інформує 24 канал.

"Питання, яке нас хвилює – врегулювання медичного канабісу законом. Це вирішується у Верховній Раді. Ми вимагаємо невідкладного внесення законопроєкту до Верховної Ради. Ми говоримо про перекваліфікацію канабісу і його діючої речовини з забороненої на такий статус, де контрольований державою обмежений обіг можливий для медичних пацієнтів, для застосування в медицині та науці", – сказав один з організаторів акції.

Ми не говоримо про вільний продаж канабісу, про його виключення з переліку (наркотичних речовин). Це важливо розуміти, – наголосив він.

На сьогодні в Україні є приблизно 2 мільйонів хворих, яким би міг допомогти медичний канабіс.

Зауважимо, що в березні 2019 року був розроблений законопроєкт про використання марихуани з медичною метою. 15 травня комітет парламенту з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин одноголосно підтримав законопроєкт № 10313 щодо забезпечення фундаментального права особи на життя. Однак документ не був винесений не розгляд парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які наркотики "популярні" у різних регіонах світу: доповіді ООН і Євросоюзу

Надрукувати
мітки:
коментарів