Поділитись:

У податківців буде велика корупційна спокуса, – волинський депутат про закони для ФОПів

Субота, 26 жовтня 2019, 14:00

Депутат Волинської обласнї ради Олександр Омельчук припускає, що після закінчення мораторію на малих і середніх підприємців чекають тотальні перевірки. А на податківців – корупційна спокуса. 

Про це він заявив 24 жовтня у ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на "12" каналі.

"Будуть тотальні перевірки, коли мораторій закінчиться. Адже буде велика корупційна спокуса працівників ДПС. Щоб підприємцю не сплачувати шрафи – 50/50. Значить, будуть податківців саджати в тюрми, будуть кримінальні справи порушені. Тому в законодавчій базі треба підприємців максимально відгородити від податкців, скоротити кількість податківців і запровадити електронну базу, аби унеможливлювати доступ працівників ДПС до підприємців. І тоді, побачите, буде в нас і чітка співпраця, і всі підприємці будуть вести касові апарати. Але тут вони мають зрозуміти, яку суму податків вони будуть сплачувати. Консолідувати має банк: є чек, поступили кошти в банк і ти маєш 5-10 % в банк заплатити. Тоді не потрібні працівники податкової: якщо сьогодні є 800, то можна 300 залишити", – зазначив Олександр Омельчук. 

Своєю чергою керівниця сектору комунікацій ДПС у Волинській області Олена Нікотіна зауважила, що в структурі і так відбуваються скорочення. Наразі в управлінні – 600 податківців. 

До того ж вона запевнила, що зараз немає тотальних перевірок.

"Податківці перевіряють лише підприємців, які попадають в ризики. Для цього роблять велику аналітичну рооту, відтак підприємці 1-ї,2-ї і 3-ї групи не потрапляють під перевірки, адже недоречно витрачати на це час. Вони платять фіксовану ставку. Тому не виникає питань щодо перевірок. Коли буде накладений мораторій, за два роки суб'єкти господарювання побачать пріоритети застосування реєстраторів", – пояснила Нікотіна. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів