Поділитись:

В Україні хочуть повернути призов до армії з 18 років

Субота, 26 жовтня 2019, 06:54
В Україні хочуть повернути призов до армії з 18 років

Нещодавно в Офісі президента прозвучала ініціатива щодо повернення призову на строкову службу з 18 років.

Про це розповів на брифінгу начальник відділення комплектування Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ підполковник Микола Качаненко, передає ZIK з посиланням на АрміяInform. 

За його словами, існують певні розбіжності між законом "Про військовий обов’язок і військову службу" і президентським Указом про призов. Зокрема, у законодавчому документі йдеться, що призову на строкову службу підлягають громадяни, яким "виповнилося 18 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку", а відповідно до останніх президентських указів, призивали громадян з 20 років.

"Така розбіжність негативно впливає на призовну кампанію. Молода людина, зазвичай, після закінчення школи чи коледжу намагається влаштуватися в житті – хтось починає працювати, хтось заводить сім’ю. І в подальшому хлопець розглядає службу в армії як небажану. Нещодавно побував на нараді в Офісі президента під головуванням одного з заступників керівника Офісу, де озвучили пропозицію призивати до війська з 18 років, як того вимагає закон. У письмовому вигляді така пропозиція надійшла і від Генштабу ЗСУ", – повідомив підполковник.

Як зазначається, до Генерального штабу ЗСУ також подали пропозиції щодо підвищення відповідальності призовників за порушення правил військового обліку, зокрема за неявку до військкомату за повісткою та ухилення від військової служби. 

Багатьом громадянам набагато вигідніше заплатити штраф у розмірі 255 грн за ігнорування повістки чи бути умовно засудженим за ухилення від військової служби.

Нагадаємо, станом на ранок 25 жовтня з обласних збірних пунктів до військових частин Збройних Сил відправлено 4 тисячі 783 призовника. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь готується до осіннього призову (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів