У Луцькраді міркували, що робити з безхатьками взимку

Середа, 23 жовтня 2019, 17:40

У стінах Луцької міської ради відбулася робоча зустріч щодо обговорення питань про безхатченків у зв’язку з настанням осінньо-зимового періоду.

Заступниця міського голови Ірина Чебелюк зазначила, що місто має бути готовим до наближення холодної пори року, аби якомога менше людей опинилися у надзвичайно скрутних становищах, – інформує пресслужба Луцької міської ради.

Директор департаменту соціальної політики міської ради Вікторія Майборода зазначила, що першим етапом у роботі з безхатченками має бути медичний огляд, аби впевнитися, що особа не має проблем із обмороженням, не потребує екстреної медичної допомоги та не перебуває у стані алкогольної інтоксикації. Потому особу можуть доправити до стаціонарного пункту обігріву в приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), або ж кімнати нічного перебування Волинського обласного благодійного фонду «Переображення».

Своєю чергою директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька Галина Шатецька розповіла, що за всі роки його роботи заклад жодного разу не відмовляв у допомозі безпритульним. На базі центру можна отримати психологічну підтримку та супровід, комплекс профілактичних оздоровчих заходів, харчування.

Актуальною проблемою залишається також самовільне зайняття безхатченками підвальних приміщень, поблизу із комінукаціями теплових мереж.

Роботу з особами без місця постійного проживання регулює також розпорядження міського голови від 04.12.2018 №557 «Про забезпечення життєдіяльності міста в зимовий період та в умовах низьких температур». Воно передбачає, зокрема, і організацію місць обігріву, надання гарячих напоїв та простої гарячої їжі для тих, хто потребує і звертається.

Заступник міського голови Ірина Чебелюк додала, що значну увагу буде приділено інформаційній роботі з населенням міста Луцька, головами ОСББ та працівниками патрульної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: