Поділитись:

Що таке «атмосферно»?

Вівторок, 22 жовтня 2019, 07:40

Що таке «атмосферно»?

Ми любимо вигадувати якісь слова, вживаємо суржик та подекуди лаємося як Геннадій Москаль. «Ми» – то я зараз про молодь. А ще – любимо писати мило-красиво-вишукані пости в соцмережах, вживаючи весь арсенал слів, які тільки пригадуємо із прочитаних книг… ой, яких книг, інтернету!

Так мені в «немилість» потрапило слово «атмосферно». От не люблю його, бо не розумію, це як: добре чи погано, гарно чи бридко? Близькі люди навіть жартують з мене, запитуючи чи мені «атмосферно» та скидаючи «атмосферні» фото.

Моя філологічна і дівоча натура знає, що є хороша атмосфера і напряжна атмосфера. А що це слово значить без прикметника – мені невідомо.

От часто про якісь місця чи навіть пори року пишуть, що вони «атмосферні». Але розумні люди навіть визначення придумали, що атмосфера — це повітряна оболонка, яка оточує Землю і пов'язана з нею силою тяжіння. То типу це тотожно слову «повітряно», «силотяжільно»?

Не скажу, що хочу у всіх, хто вживає чи пише слово, уточнювати в який бік йому атмосферно, але, якщо траплятимуться такі випадки, то може почати сіпатися око.

Українська мова ж багата класним словами, які можуть доповнювати і заміняти. «Мальовничо», «розкішно», «пречудово», «красиво», «розчудесно», «казково», «красовито», «преславно» та маса інших. Користуйтеся і можете не дякувати.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів