Поділитись:

Чим більше людина думає, тим менше живе – дослідження

Субота, 19 жовтня 2019, 03:10
Чим більше людина думає, тим менше живе – дослідження

Вчені виявили, що інтенсивні роздуми можуть скоротити тривалість життя. І якщо висока розумова активність зменшує відведені людині роки, виходить, що менше роздумів можуть збільшити їх кількість.

Як передає УНІАН, про це пише німецьке видання Focus, додаючи, що до цього часу вчені вважали, що все якраз навпаки.

Але вчені Гарвардського університету виявили, що надмірна кількість думок може скоротити життя. Свої висновки вони опублікували в журналі Nature. Згідно з ними, вся справа у білку під назвою REST. Він придушує розвиток у мозку таких хвороб, як слабоумство.

Під час дослідження вчені взяли зразки мозкових тканин у людей, які померли у віці 60 і 100 років. Як виявилося, вміст REST критично важливий. Якщо його замало, це може призвести до передчасної смерті. З іншого боку, вища концентрація REST у мозкових клітинах підвищувала їх життя. Тож у померлих в 100 років вчені виявили більшу кількість REST, ніж у тих, хто помер у 60-80 років.

«Неймовірно, що щось таке тимчасове як стан розумової активності може мати такі серйозні фізіологічні наслідки, які впливають на життєвий цикл», – сказав співавтор дослідження Брюс Янкер.

Наразі дослідники обговорюють, чи можливо на основі нових фактів розробити ліки для продовження життя.

«Ідея про те, що можна активувати REST і сповільнити людське старіння, інтригує», – сказала співавтор дослідження Моніка Колаяково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди, які ходять повільно, старіють швидше, – дослідження

Надрукувати
мітки:
коментарів