Поділитись:

Що в Луцьку планують зробити за європейські гроші

Середа, 08 червня 2016, 10:43
Що в Луцьку планують зробити за європейські гроші

Луцький міський голова Микола Романюк у Києві зустрівся з представниками Європейського банку реконструкції і розвитку.

Під час зустрічі обговорили питання реалізації проекту реконструкції системи централізованого теплоопостачання Луцька, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Проектом передбачено фінансування 10 млн євро кредитних коштів за рахунок ЄБРР і Фонду Чистих Технологій та 4 млн євро грантових коштів із Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля на енергозберігаючі заходи.

За ці кошти планують встановити індивідуальні теплові пункти у більш ніж 200 луцьких багатоповерхівках, модернізацію котелень та ЦТП, встановлення 5 МВт котла на біомасі, встановлення системи дистанційного контролю та моніторингу "SCADA", ремонт та заміна теплових мереж.

Реалізація проекту дасть можливість покращити якість надання послуг з тепло- та водопостачаннчя лучанам та зменшити витрати ДКП "Луцьктепло".

Також Микола Романюк обговорив плани щодо можливості реалізації проекту "Оновлення рухомого складу Луцького підприємства електротранспорту з одночасною оптимізацією контактної мережі та впровадженням автоматизованої системи оплати проїзду", що здійснюватиметься в рамках спільної програми Міністерства інфраструктури України та Європейського Інвестиційного Банку.

Проект передбачає придбання 30 нових тролейбусів; будівництво тролейбусної контактної мережі на вул. Окружній та вул. Станіславського в Луцьку, встановлення поворотних стрілок та необхідного для цього обладнання і впровадження системи автоматизованої оплати проїзду.

Загальний обсяг проекту становить 4916,54 тис євро, з яких за рахунок Європейського банку реконструкції та розвитку – 2458,27 тис євро, Європейського інвестиційного банку – 2458,27 тис євро.

Наразі проект пройшов відбір Міністерства інфраструктури України. Всі необхідні документи зібрано. Очікується рішення Міністерства.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024