Поділитись:

Телефон Samsung можна розблокувати відбитком пальця будь-якої людини

П'ятниця, 18 жовтня 2019, 01:18

Компанія Samsung визнала вразливість смартфону Galaxy S10. Його можна розблокувати відбитком пальця будь-якої людини.

Представники Samsung обіцяють незабаром випустити патч, який виправить цю проблему, – передає ВВС.

Уразливість в теленоні випадково виявила британка Ліза Нільсон, яка помітила, що змогла розблокувати смартфон відбитком пальця лівої руки – хоча в біометричних налаштуваннях пристрою був зареєстрований лише відбиток пальця правої.

Після цього жінка попросила спробувати розблокувати свій смартфон чоловіка, і йому це вдалося. Згодом те саме без проблем зробила і сестра пані Нільсон.

З'ясувалося, система працює несправно через захисний екран, який жінка встановила на дисплей смартфону.Коли захисний екран встановили на інший смартфон Samsung, проблема відтворилася і на ньому.

У березні, під час презентації Galaxy S10, представники Samsung описували їхню нову технологію розблокування пристрою як "революційну".  Вочевидь, захисний екран певним чином "дезорієнтує" сканер, і це дозволяє відімкнути телефон кому завгодно.

Чимало людей використовують відбитки пальців для входу до банківських мобільних додатків, і тому така вразливість системи розблокування могла б стати справжньою проблемою.

Південнокорейський банк KaKao вже закликав клієнтів тимчасово відмовитися від функції входу до додатка через відбиток пальців – до того часу, поки Samsung не виправить несправність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів