Поділитись:

Волинянам нагадують про шкоду від спалювання сухої трави

Четвер, 17 жовтня 2019, 16:53
Волинянам нагадують про шкоду від спалювання сухої трави

Щороку навесні та восени тепла сонячна погода стає небезпечною для лісу та всього живого у траві. На Волині практика спалювання сухої рослинності на полях серед населення залишається досить поширеною.

Пресслужба Волинського ОУЛМГ нагадує та застерігає: категорично забороняється розводити багаття поблизу лісових насаджень, спалювати суху рослинність на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Під час відпочинку на природі необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й вашому життю та здоров’ю.

Спалювання листя і сухої трави завдає чимало шкоди:

  • до складу диму, що утворюється в результаті горіння листя чи сухої трави, входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук;
  • з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин;
  • спалювання листя та трави призводить до руйнування ґрунтового покриву, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми;
  • при спалюванні трави на присадибних ділянках або торішньої стерні на фермерських полях, вздовж доріг виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, ліси, залізничні колії і навіть житлові будинки.

Іще один аргумент, який має переконати кожного громадянина: це – протизаконно! А отже – тягне за собою відповідальність.  

Тож якщо ви помітили горіння сухої трави, спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадках значного поширення пожежі негайно повідомте про загоряння за телефоном 101.

Телефонуйте також на гарячу лінію Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства – (0332) 72 00 54.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів