Поділитись:

У Луцьку просять відтермінувати запровадження е-квитка в транспорті

Четвер, 17 жовтня 2019, 11:11

З 11 листопада в Луцьку запланували запровадити систему безготівкової оплати за проїзд, яка має полегшити життя людям та запровадити облік пасажирів.

Однак введення системи в Луцьку супроводжується "мізерною кількістю інформації та дивними кроками", – заявив Андрій Горщаль у відповідній петиції. 

Як зазначив він, відповідно до відповідей на сторінці Citycardnet у Facebook, старт системи відбудеться лише з одним можливим варіантом оплати за проїзд. А конкретні терміни введення інших способів оплати не вказані.

"У засобах масової інформації, від управління транспорту міста та від самої фірми-оператора відсутня будь-яка інформація про перевагу володіння такою картою. Можливість оплатити проїзд банківською карткою знімає необхідність отримання карти, витрат на її утримання. Також незрозумілим є вибір карток на 2 та 3 поїдки. Вартість таких карток вираховується на основі проїзду в маршрутному таксі, що скорочує прибутки ЛПЕ", – йдеться у повідомленні. 

Також чоловік запевнив, що видача карток – затратний процес як для працівників ЦНАПу та фірми-оператора, так і для всіх верств населення.

"Враховуючи кількість пенсіонерів та студентів, існують сумніви, що всі пільговики встигнуть отримати персоніфіковані карти", – пояснив він. 

Тому чоловік пропонує провести масштабну інформаційну компанію та відкласти офіційний запуск системи оплати до тієї пори, поки не будуть доступні всі можливі варіанти оплати, система не пройде тестовий період, поки наявність карток у пільгових категорій не досягне максимального значення та поки не буде переглянуто збільшення варіантів тимчасових.

Аби петицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна набрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 13 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів