У Єгипті археологи знайшли 20 стародавніх саркофагів (фото)

Четвер, 17 жовтня 2019, 01:17

У Єгипті археологи розкопали 20 стародавніх дерев’яних саркофагів у чудовому стані. Вчені припускають, що останки можуть належати первосвященикам.

Експерти вважають, що саркофагам може бути 3 000 років, – передає УНІАН з посиланням на Daily Mailі.

Єгипетський уряд підтвердив знайдені могили, але не розкрив подробиць. На думку науковців, місце для поховання єгиптяни обрали невипадково. Адже у 1070 році до нашої ери Єгиптом керували первосвященики, і саме тут вони жили.

«Люди у гробницях, швидше за все, були священиками та дружинами священиків», – припускають історики. 3000 років тому єгиптяни відмовлялися від традиційних окремих гробниць і ховали небіжчиків у так званих «комунальних». 

«Єгипетські археологи виявили 20 стародавніх трун у фіванському некрополі Асафіф на західному березі річки Ніл поблизу міста Луксор. Саркофаги були розміщені в два шари», – йдеться у повідомленні.

Більшість поховань, які знаходять неподалік відомої Долини царів, датуються періодом пізнього періоду Стародавнього Єгипту (664–332 рр. до н.е.). Однак є також поховання з попередньої 18-ї династії (1550–1292 рр. до н.е.), яка була першою з Нового царства і включала знаменитих фараонів: Ахмоза, Хатшепсут, Тутмос III, Аменхотеп III, Ехнатон і Тутанхамон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: