Стихійний ринок забирається з центру Луцька (фото)

Середа, 16 жовтня 2019, 11:13

На засіданні виконкому ухвалили рішення про демонтаж незаконного стихійного ринку, який облаштували поруч з обласним управлінням поліції на розі вул. Винниченка та пр. Волі.

Станом на 11:00 годину 16 жовтня у добровільному порядку продавці приступили до безпосереднього виконання цього рішення, – повідомили на сторінці муніципалів у Facebook. 

Як йдеться у повідомленні, цю територію було незаконним шляхом надано в суборенду в зоні паркування ПраТ " Готель Україна" іншим особам. 

У коментарі «Конкуренту» керівник відділу контролю за благоустроєм департаменту муніципальної варти Богдан Ковальчук зауважив, що торгівельні палатки розміщені на землі комунальної власності.

«Цільове призначення цієї земельної ділянки, де вони розміщені, не під обслуговування ринку, а під парковку. Департаментом муніципальної варти було підготовлено сьогодні зранку рішення на виконком, на якому зобов’язали підприємців добровільно демонтувати торгівельні палатки у зв’язку з тим, що вони не мають дозвільних документів. Тобто вони у міську раду не зверталися», – зауважив Богдан Ковальчук.

Організаторка торгівлі Любов Чумак, своєю чергою, переконана, що у них є угода з готелем «Україна», а влада просто не хоче йти на зустріч підприємцям.

«Ми з України, ми платники податків, а чому так з нами повела себе місцева влада – я не знаю. Сказали, що не можна.  У нас є угода з готелем «Україна». Це їхня територія. Ми як організатори ярмарку можемо зняти місце собі під працю і 10 днів відпрацювати. Ми не стали на рік чи два, і не побудували тут бутики торгівлі. Так, можливо ми не мали це робити, оскільки не попросили дозволу в місцевої влади, ми, певно, винуваті. Але якось же треба вийти із ситуації – люди приїхали з Миколаєва, Львова, Полтави, Харкова», – прокоментувала Любов Чумак.

Також додала, що коли ринок працював на «Авангарді», то тоді не брали дозвіл у міської ради.

Нині ринок збирається покинути місце геть.

Нагадаємо: 15 жовтня у центрі Луцька навпроти головного управління поліції Волині встановили декілька яток для торгівлі. Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що це – стихійна торгівля. І запевнив, що з 16 жовтня муніципали торгівлю звідти заберуть.

Своєю чергою речниця Патрульної поліції Волинської області Ольга Бузулук зазначила, що порушень громадського порядку  тут немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це дикість", – у Луцькраді вирішили розігнати стихійний ринок біля "України"