Поділитись:

Мало і дорого: які гриби і за скільки продають на луцьких ринках (відео)

Середа, 16 жовтня 2019, 09:00
Мало і дорого: які гриби і за скільки продають на луцьких ринках (відео)

Осінній грибний сезон не багатий різнобарв’ям, а його плоди не такі вже й дешеві. Погодні умови не надто сприяють, тож на цей крам ціни цьогоріч добряче підскочили. Чи купують лісові дари волиняни та з яких районів найбільше везуть на продаж, з'ясвовували журналісти Сфери.ТВ. 

Через те, що цієї осені не щедрий врожай на білі, на продаж виставляють навіть такі гриби, як піддубники. Їх ще потрібно вміти приготувати, бо, до прикладу, смажити чи тушкувати їх не варто. Зате є перевага – піддубники дешеві: за 30, а то й 20 гривень за кілограм можна сторгуватися. 

Ще одні їстівні, але мало популярні – рядовки, від 50-ти гривень за кілограм. Серед більш звичних для покупців – опеньки, польські, маслюки. 

Для вибагливих та лінивих тут вже є очищені маслюки, щоправда, за них правлять дорожче на гривень 10-15. На вміст радіації, кажуть продавці, не перевіряють, бо впевнені, що все гаразд та й контролю за цим на ринку, мовляв, немає.

З білими грибами реальна проблема. Продавці кажуть: добре, що для себе хоч трішки вдалося назбирати. А тим часом покупці їх шукають. Якщо дуже рано прийти на ринок, то є шанс купити й білі, однак ціна на них від 150-ти до 200-х гривень за кілограм. Тож попри те, що великого врожаю на гриби цієї осені немає, придбати на ринку їх таки можна. Аби, як то кажуть, гроші були.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів