Поділитись:

Рейтинг президента Зеленського почав падати

Вівторок, 15 жовтня 2019, 11:50
Рейтинг президента Зеленського почав падати

У жовтні, порівняно з вереснем, знизилося число тих, хто позитивно ставиться до трьох перших осіб держави: президента Володимира Зеленського (73 % і 66 %), прем'єр-міністра Олексія Гончарука (17 % і 10%) і спікера парламенту Дмитра Разумкова (33% і 27%).

Про свідчать результати дослідження, яке провів Київський міжнародний інститут соціології. 

За балансом позитивного і негативного ставлення у жовтні 2019 на першому місці – Зеленський (баланс +57 %), Разумков (+19) і Вакарчук (-1 %), далі йдуть Гончарук (-4 %), Бойко (-9 %), Тимошенко (-13 %), Порошенко (-54 %).  Зауважимо, що рівень знання Гончарука і Разумкова невисокий: першого не знають 48 % опитаних українців, другого – 36 %. Дещо зросло число тих, хто позитивно ставиться до Бойко і Тимошенко. Ставлення до Вакарчука і Порошенка практично не змінилося. 

Рейтинг президента Зеленського почав падати

Рейтинг президента Зеленського почав падати

Також 64 % опитаних тією чи іншою мірою схвалюють дії та заяви президента Володимира Зеленського у вересні та жовтні цього року, 22 % тією чи іншою мірою не схвалюють. 51 % респондентів схвалюють дії уряду впродовж вересня та жовтня, 27 % не схвалюють. 53 % учасників дослідження схвалюють дії Верховної Ради упродовж вересня та жовтня, 30 % не схвалюють.

Довідково: 

КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з 9 до 11 жовтня Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 1 200 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3 %. Дані цього дослідження порівнюються с результатами опитування КМІС, яке було проведене с 16 по 19 вересня 2019 року (опитано 1500 респондентів). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці довіряють Зеленському і не довіряють Порошенку: рейтинг

Надрукувати
мітки:
коментарів