Поділитись:

Замість землі – гроші: у Луцьку просять компенсацію для учасників АТО

Субота, 12 жовтня 2019, 10:10
Замість землі – гроші: у Луцьку просять компенсацію для учасників АТО

У Луцьку просять розробити механізм грошової компенсації учасникам бойових дій та членам їхніх сімей за неотримані земельні ділянки для індивідуального дачного будівництва та/або за всі земельні ділянки, які можуть бути надані військовослужбовцям у власність.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій 11 жовтня 2019 року зареєстрував Андрій Вілюк.

Автор петиції зазначає, що виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції здійснюється на підставі ст. 118 Земельного кодексу України. Органи Держгеокадастру повинні максимально сприяти учасникам бойових дій та членам сімей загиблих воїнів в реалізації їх конституційного права на отримання землі. Відповідно до статті 12 (пункт 14) Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасникам бойових дій надаються, серед інших, такі пільги: першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

Земельні ділянки можуть бути надані військовослужбовцям у власність у межах норм безоплатної приватизації, визначених статтею 121 Земельного кодексу України, а саме у таких розмірах:

  • для ведення садівництва – не більше 0,12 га; для ведення особистого селянського господарства – не більше 2,0 га;
  • для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах – не більше 0,25 га, в селищах – не більше 0,15 га, в містах – не більше 0,10 га;
  • для індивідуального дачного будівництва – не більше 0,10 гектара.

"У зв'язку з недостатнім забезпеченням учасників бойових дій земельними ділянками для індивідуального дачного будівництва, відмовами про надання таких ділянок (у зв'язку з відсутністю) органами Держгеокадастру та великою кількістю осіб на квартирних чергах і Програмі співфінансування для купівлі житла, прошу вас розробити механізм грошової компенсації учасникам бойових дій та членам їхніх сімей за неотримані земельні ділянки для індивідуального дачного будівництва та/або за всі земельні ділянки, які можуть бути надані військовослужбовцям у власність у межах норм безоплатної приватизації, визначених статтею 121 Земельного кодексу", – йдеться у зверненні.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцької міської ради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось 14 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник Держгеокадастру у Волинській області розповів про корупцію, земельні торги та мораторій на землю

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
27 березня 2024
18 березня 2024
22 січня 2024
27 грудня 2023
26 грудня 2023
15 грудня 2023
06 грудня 2023
04 грудня 2023
20 листопада 2023