Поділитись:

У Росії на 12 років колонії засудили пенсіонера, який "шпигував" для України

Четвер, 10 жовтня 2019, 04:16

Суд в Ростовській області Росії визнав 72-річного пенсіонера Володимира Моргунова винним в державній зраді і засудив його до 12 років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТАСС.

"Ростовський обласний суд у середу, 10 жовтнія, засудив 72-річного жителя прикордонного з Україною селища Чертково у Ростовській області Володимира Моргунова до 12 років виправної колонії суворого режиму за державну зраду", – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі регіонального управління ФСБ заявили, що уродженцю селища Мілове Луганської області Моргунову бвисунули обвинувачення за ст. 275 КК РФ ("державна зрада").

Пенсіонера затримали у листопаді 2018 року. За словами силовиків, у ході обшуку будинку у Моргунова виявили 10 коробок з-під телефонів, численні сім-карти, а також два паспорти на його ім'я – російський і український.

"Встановлено, що Моргунов передавав інформацію співробітнику іноземної спецслужби під час особистих зустрічей, про які він домовлявся по телефону",–йдеться у повідомленні.

Водночас стверджується, що зустрічі проходили на українській території.

За даними слідства, "зарубіжну розвідку", нібито, "цікавила ситуація в різних сферах економіки, суспільно-політичного життя прикордонного Чертківського району, а також інформація щодо дислокації військової техніки на прикордонній території, сил і засобів, задіяних у забезпеченні охорони державного кордону РФ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів