Поділитись:

На Волині сплатили понад 400 мільйонів гривень податку на прибуток

Середа, 09 жовтня 2019, 16:54

За підсумками січня-вересня 2019 року на Волині до зведеного бюджету сплачено 437 мільйонів гривень податку на прибуток. Проти аналогічного періоду торік сума сплаченого податку на прибуток в області зросла на 7,4 відсотка.

Про це інформує управління моніторингу ризикових операцій та доходів ГУ ДПС у Волинській області.

«Завдяки ефективному діалогу з платниками податку на прибуток та системній протидії спробам окремих бізнес-структур всупереч реальним показникам роботи підприємств декларувати збитковий результат, бюджет своєчасно отримує кошти. Заходи ДПС, насамперед якісне опрацювання наявного інформаційно-аналітичного ресурсу, покликані запобігти приховування прибуткового результату діяльності певним колом СГД. Саме така податкова поведінка найчастіше створює ризики несплати податку на прибуток», – розповів в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Як запевнив посадовець, податковий супровід та спілкування з платниками податків виключає будь-який тиск, а аргументи податківців щодо маніпулювання з показниками звітності, як правило, максимально обгрунтовані.

«Постійне вдосконалення електронних сервісів та сучасні інформаційні технології дозволяють фахівцям податкової служби досить швидко та якісно опрацювати подану платниками звітність, а за наявності підстав – вживати в межах компетенції заходів для протидії ризикам несплати», – підсумував Сергій Кондратюк.

Важливо, що у звітному періоді до обласного бюджету від великих платників, які перебувають на обліку в Луцькому відділі податкового супроводження підприємств Львівського управління Офісу великих платників податків ДПС, надійшло 14,2 мільйона гривень податку на прибуток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів