Поділитись:

Підприємці-спрощенці поповнили бюджети Волині на 400 мільйонів гривень

Понеділок, 07 жовтня 2019, 11:14

Представники підприємництва Волині, котрі обрали спрощену систему оподаткування, упродовж дев’яти місяців 2019 року сплатили понад 400 мільйонів гривень єдиного податку.

Завдяки сумлінню підприємців-спрощенців місцеві громади області з початку року отримали на 23 відсотки більше єдиного податку проти аналогічного періоду торік, – інформує ГУ ДПС у Волинській області. 

«Стабільний ріст надходжень єдиного податку переконує в тому, що лише легальне підприємництво на території громад – це своєчасні доходи бюджету. Окрім податкових надходжень, лише офіційно зареєстровані підприємці створюють легальні робочі місця, відповідно відраховують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, сплачують військовий збір та ПДФО за своїх найманих працівників. Ці чинники повинні бути визначальними для кожного лідера територіальної
громади, котрий опікується розвитком території та соціальним захистом громадян», – наголошує в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Довідково:

у січні-вересні 2019 року місцеві бюджети Волині отримали 54 мільйони гривень єдиного податку від юридичних осіб і 312 мільйонів гривень єдиного податку від підприємців-фізичних осіб, а також 34,5 мільйона гривень єдиного податку сплатили сільськогосподарські товаровиробники четвертої групи.

Надрукувати
мітки:
коментарів