Поділитись:

Біг та пиво: у Тернополі відбувся забіг "Пивна миля"(фото)

Понеділок, 07 жовтня 2019, 05:17
Біг та пиво: у Тернополі відбувся забіг

У Тернополі у центральному парку імені Шевченка вперше відбувся забіг «Пивна миля», учасники якого згідно з правилами пили пиво перед кожним колом 2-кілометрової дистанції.  Пиво було не меншої міцності ніж 4,6 %. 

Участь в змаганнях взяли 10 осіб, серед них – одна дівчина. Переважно усі – спортсмени, які регулярно беруть участь в марафонах, передає Уніан.

Особливістю пивної милі є те, що перед кожним колом змагань учасники повинен випити 0,3 літра пива.

«Згідно зі світовими правилами, дистанція має складати 1,6 кілометра, міцність пива – 5%. У нас довжина кола довкола острівка «Чайка» – 500 метрів, тож довжина дистанції вийшла 2 кілометри. Натомість ми взяли пиво меншої міцності – 4,6%», – розповів один з організаторів змагань Олег Кошла. Він теж взяв участь в забігу.

Біг та пиво: у Тернополі відбувся забіг

 Переміг на змаганні Андрій Пелех, який подолав дистанцію за 8 хвилин 53 секунди.

«Бігаю вже 5 років, на марафонах найбільшим досягненням для мене було 3 або 4-те місце. Сьогодні – моя перша перемога. Багато чув про «Пивні милі», давно хотілося спробувати себе і в такому змаганні, але не випадало можливості, бо в Тернополі їх не проводили. Коли почув анонс заходу, то одразу зареєструвався. Після четвертої випитої пляшки пива бігти стало істотно важче, але не завадило перемогти», – поділився емоціями після фінішу Пелех.

Переможець змагань отримав премію в 1 тисячу гривень ще троє учасників – відповідно 500, 300 та 150 гривень. Окрім цього усім чотирьом переможцям та єдиній представниці жіночої статі організатори надали сертифікати на 5 бокалів пива в місцевій пивній ресторації «Леліва».

Організував захід Туристично-інформаційний центр Тернополя в рамках фестивалю «Обжинки».

Біг та пиво: у Тернополі відбувся забіг

Довідково:

Пивна миля, або «біратлон», бере свій початок в 1989 році, коли семеро канадських бігунів-студентів вирішили повеселитись і перед кожним колом дистанції в одну милю випивати по банці пива. Серед них був майбутній олімпієць на дистанції 1500 метрів Грем Худ.

Першим переможцем змагань став Том Джонс, який показав час 7 хвилин 30 секунд. Його стратегією було добігти раніше, ніж алкоголь почне діяти. Додому друзі відвезли його на таксі, оскільки самостійно йти він вже не міг. Тоді ж з’явилось і перше правило «Пивної милі» – хто не втримує пиво в собі, той біжить додаткове штрафне коло.

Досить швидко «Пивна миля» почала поширюватись по світу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька "застукали" малоліток з пивом (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів