Поділитись:

Кідрук писатиме історичний роман про майбутнє

Субота, 05 жовтня 2019, 20:30

Макс Кідрук у Луцьку анонсував свій новий роман "Нові темні віки", над яким працюватиме два роки.

Про наступну книгу він розповів у межах ІІ Міжнародного літературного фестивалю "Фронтера" у суботу, 4 жовтня. 

"Цей блок буде найтовщий за весь час моєї кар'єри. І це не просто так. Я навмисне кажу проєкт, а не книга, бо це буде серія зі щонайменше трьох книг і матиме назву "Нові темні віки". Я вже давно хочу написати щось про колонізацію Марса. Читаю багато літератури про це, і більшість із неї мені не подобається. Не подобається, як у цих романах описане життя на Марсі, коли автор захоплено розповідає, як колоністи самовіддано працюють над переформування Марса... Переформування Марса неможливе, Марс ніколи не стане другою Землею. Я в цьому переконаний. Але так само переконаний, що ми колись житимемо на Марсі. Питання – як", – розповів Макс Кідрук. 

Із його слів, ідея написати такий роман виникла після прочитання книги Дугласа Сміта "Крик диявола". Макс Кідрук запевнив, що найстрашнішою екологічною проблемою буде не підняття рівня Світового океану, а зростання середніх температур. Відтак, задумався, якою буде Земля і Марс колись.

"Марс – надзвичайно агресивне і негостинне місце: у найкращий день і в найкращому місці на Марсі буде однаково гірше за найгірший день у найгіршому місці на Землі. Навіть якщо вона буде просякнута радіацією, а повітря – отруєне", – запевнив він. І додав, що колонізація Марса не вирішує жодної із нагальних проблем людства, але вимагає енергетичних і фінансових витрат. Для того, аби в цій пустелі утворилася незалежна колонія, повинне бути економічне підґрунтя, щоби спричинити масовий потік колоністів на Марс. 

"Це буде історичний роман про майбутнє, про ХХІІ чи ХХІІІ століття, який покаже звичайні процеси через долі простих людей", – розповів Макс Кідрук. 

Письменник таким чином хоче зрозуміти, яким буде світ через стільки років, чи стане реальність кращою. Однак написання тексту вимагає довгої підготовки. Крім того, Макс Кідрук планує зробити для роману максимально реалістичні 3D-моделі житла на Марсі, транспортних засобів і літальних апаратів, орбітальних станцій. Також роман матиме мобільний додаток, у якому будуть показані карти Землі з урахуванням підняття океану, збільшення мертвих зон та зміни політичних кордонів. Тому на два роки письменник зупиняє презентації і тури. 

Нагадаємо: "Фронтера" стартувала 4 жовтня і триватиме ще два дні. На фестивалі діятиме дитяча та молодіжна сцена.  

Програма фестивалю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів