Google попереджатиме користувачів про паролі, які легко зламати

Четвер, 03 жовтня 2019, 21:04

Корпорація Google запускає нову функцію. Вона має назву Password Checkup і буде попереджати користувачів про те, що їхні паролі легко зламати.

Як сказано у блозі компанії, функцію запустили 2 жовтня. Password Checkup пропонуватиме користувачеві змінити пароль, який система вважатиме ненадійним, – повідомляє 24 телеканал.

Також користувачів попереджатимуть про те, що вони використовують однаковий пароль для декількох акаунтів адже це теж небезпечно.

До речі, перевірити надійність паролів можна на сайті passwords.google.com або в спеціальному додатку для Android. У Google також зазначили, що планують за замовчуванням вбудувати перевірку паролів у браузер Chrome.

Хоч більшість користувачів знають про небезпеку втрати персональних даних, та продовжують використовувати прості паролі, які "легко запам’ятати". Зоркема, одними з найнебезпечніших, при цьому найбільш популярних є паролі "123456"та "qwerty". Також експерти з кібербезпеки застерігають користувачів від використання пробілу замість пароля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: