Поділитись:

Ні капітуляції: у Волиньраді – пікет (фото)

Четвер, 03 жовтня 2019, 10:20
Ні капітуляції: у Волиньраді – пікет (фото)

У четвер, 3 жовтня, в холі будівлі Волинської обласної ради розпочався пікет.

Він організований Комітетом протидії капітуляції, який був створений громадськими активістами та місцевими депутатами.

Пікетувальники виступають проти погодження "формули Штайнмаєра". Вони розгорнули банер з написом: "Ні капітуляції". За порядком стежать правоохоронці. Присутній перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук.

Своєю чергою очільник «Національного корпусу» на Волині Андрій Д‘яченко зазначив, що у цій ситуації не можна йти на жодні поступки: «Жодних компромісів не може бути. Крапка».

Ні капітуляції: у Волиньраді – пікет (фото)

Ні капітуляції: у Волиньраді – пікет (фото)

Депутат Волиньради Олександр Пирожик заявив, що зареєстрував проєкт рішення про звернення до голови Верховної Ради та Президента України щодо недопущення капітуляції України за "формулою Штайнмаєра".

Ні капітуляції: у Волиньраді – пікет (фото)

"У цьому проєкті відображено позицію національно-патріотичної громадськості Волині. Ми вважаємо ці дії беззаперечною капітуляцією", – зазначив Пирожик.

Депутат каже, що подав проект як невідкладний і сподівається, що облрада оперативно збереться на позачергове сесійне засідання та проголосує за нього. Також депутати Луцькради Павло Данильчук та Микола Федік намагатимуться зібрати підписи для ініціювання позачергової сесії Луцькради для ухвалення аналогічного звернення.

Своєю чергою очільник «Національного корпусу» на Волині Андрій Д‘яченко зазначив, що у цій ситуації не можна йти на жодні поступки: "Жодних компромісів не може бути. Крапка". 

Активісти хотіли передати підготовлене звернення т.в.о. голови ОДА Олександру Киричуку та голові Волиньради Ірині Вахович, проте вони були відсутні.

Пікет закінчився виконанням Гімну України. Павло Данильчук повідомив, що у п'ятницю, 4 жовтня, вони знову прийдуть до голови Волиньради, щоб почути її позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 квітня 2024
20 листопада 2023
11 жовтня 2023
16 вересня 2023
13 вересня 2023
13 липня 2023
13:12
26 травня 2023
11 квітня 2023