Поділитись:

Як політсили на Волині реагували на "формулу Штайнмаєра"

Середа, 02 жовтня 2019, 16:42
Як політсили на Волині реагували на «формулу Штайнмаєра»

Те, що Україна погодилася на так звану формулу Штайнмаєра щодо виборів на окупованому Донбасі, спричинила справжній вибух в інформаційному полі. 

Одразу й зреагували і політичні сили. Їхні заяви посипалися інтернет-простором одна за одною. ІА "Конкурент" зібрало реакцію осередків політичних партій на Волині на останні новини.

"Європейська солідарність" запевняє, що Україна втрачає систем захисту від сусіда-окупанта, яку розбудовував їхній лідер і експрезидент Петро Порошенко. А світові лідери підтримують такий сценарій, "бо ніхто не хоче бути на стороні тих, хто завідома налаштований капітулювати". 

"Погодження так званої "формули Штайнмаєра" – це перший крок на шляху до здачі українських інтересів країні-агресору. Це ні що інше, як спосіб дозволити Путіну офіційно мати представництво в Україні у вигляді узаконених автономних республік, які житимуть в Україні, але за законами Російської імперії", – заявляють у ЄС і обіцяють не стояти осторонь цих процесів. 

Натомість керівник обласного осередку партії "Народний контроль" Павло Данильчук наголошує що різниця між формулою Порошенка і Зеленського лише в тому, що перший підписав і не виконував, а другий все ж таки збирається.

"Об‘єднує і те, що обидва підписали з порушенням Конституції через прокладку в особі Кучми", – сказав він. 

Про те, що "формула Штайнмаєра" не є прийнятною для України, заявляє і "Батьківщина". Політсила наполягає на тому, аби Україна вивела для себе свою формулу досягнення миру та реінтеграції окупованих територій.

"Формула Штайнмаєра в дипломатичному світі розуміється, як: спочатку вибори, а потім – як життя покаже. А формула України – спочатку демілітаризація, відновлення кордону, повернення закону та Конституції, контролю України над цією територією, а потім вибори. Ось різниця", – цитує волинська "Батьківщина" лідера партії Юлію Тимошенко. 

Також батьківщинівці переконані, що закон про особливий статус Донбасу, ухвалений попереднім скликанням, "містить катастрофічні загрози для суверенітету та територіальної цілісності України". 

Проти "формули Штайнмаєра" категорично виступає "Свобода" і вважає це "відвертою капітуляцією". 

"Введення в дію закону про особливий статус Донбасу – це однозначний сигнал усім антиукраїнським силам в інших областях, що зброєю можна домогтися для себе "особливого статусу" і диктувати Україні свою волю. Це однозначний сигнал світу, що про долю України треба говорити з Москвою, а не з Києвом. Це прямий шлях до остаточної дезінтеграції України, це продовження війни на покоління і покоління з метою знищення нашої держави", – заявляють свободівці і наголошують, що "твердо і послідовно протистоятимуть будь-яким спробам накинути на Україну зашморг капітуляції". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів