Поділитись:

Волинь – у ТОП-3 областей, які підтримують ринок землі

Середа, 02 жовтня 2019, 16:34
Волинь – у ТОП-3 областей, які підтримують ринок землі

Волинь належить до областей, де підтримують запровадження обігу земель.

Про це свідчить опитування серед голів ОТГ та сільських рад, проведене Міністерством економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, – повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України.

Опитування серед голів ОТГ та сільських рад показало підтримку запровадження обігу земель на рівні 59,7 %.  В ньому взяли участь 4849 респондентів, 81% з яких – сільські ради, 12,8% – ОТГ, 4,3% – селища міського типу, 1,5% – міста. За результатами опитування, 15 % респондентів підтримують запровадження обігу земель, а 45 % – підтримують за виконання певних умов, 40 % – не підтримують.

Найбільший рівень підтримки земельна реформа отримала у трьох областях – Чернівецькій (84 %), Рівненській (75 %), Волинській (69 %). Найбільша кількість сільрад та ОТГ, де виступили за впровадження земельного ринку, – у Львівській (242) Вінницькій (241) та Київській областях (227).

На питання щодо позитивного ефекту, який голови очікують для своїй громади від впровадження обігу земель, більшість відповіла, що це наповнення бюджетів та розвиток громади, ефективне використання землі, істотне збільшення вартості земельних ділянок. Також це облік земельних ділянок, можливість реалізувати своє право приватної власності, недопущення деградації землі внаслідок неякісного обробітку.

Нагадаємо: Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт про проведення земельної реформи в Україні та відкриття ринку землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів