Поділитись:

Лісом, пляжем і в гори: лучанин розробив візок для людей з інвалідністю (відео)

Понеділок, 30 вересня 2019, 14:59
Лісом, пляжем і в гори: лучанин розробив візок для людей з інвалідністю (відео)

Лучанин Олег Бондарук сконструював одноколісний транспортний засіб для людей з інвалідністю.

Про це йдеться в сюжеті UA: Волинь.

Розробник Олег Бондарук розповів, що побачив такий спеціалізований транспорт європейського виробництва, який коштує кілька тисяч євро, і вирішив сконструювати дешевший аналог, який дозволить людям з інвалідністю гуляти лісом, піщаним пляжем чи підійматися у гори.

Візок, який ще називають "жульєткою", випробувала 22-річна лучанка Варвара Анашкіна. Для дівчини волонтери організували прогулянку екостежками у Воротнівському лісі.

Зі слів волонтерів, "жульєтка" зручна у використанні. Одна людина попереду керує маршрутом, той, хто позаду, – тримає рівновагу.

"Звичайно, навантаження є, але воно не є критичним. Я думаю, навіть підлітки могли б це робити", – зазначив Дмитро Болотін, який випробував візок.

Олег Бондарук розробляв проєкт і виготовляв конструкцію кілька місяців. Він мав на меті сконструювати візок, який був би дешевшим, практичнішим та легшим за імпортний аналог.

Зі слів розробника, його варіант "жульєтки" у сім разів дешевший, ніж закордонний. А вага становить близько 20 кілограмів. Якщо в Україні запустити серійне виробництво, то, вважає Олег Бондарук, такі візки стануть доступними. 

Нагадаємо: на подібному візку європейського виробництва підкорити Карпати лучанину Вітасу Гірдвілісу допомогли волинські патрульні та львівські волонтери.

 Нині лучанин шукає тих, хто міг би профінансувати більш масове виробництво таких візків. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галина Падалко пересіла в інвалідний візок (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів