Не спішіть продавати, – засновник «Вілія» до власників паїв

Субота, 28 вересня 2019, 11:00

Засновник групи компаній «Вілія» Євген Дудка розповів про своє ставлення до відкриття ринку землі та дав поради власникам паїв.

Про це заявив під час телефонного дзвінка на прямому ефірі ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» у четвер, 26 вересня, на «12» телеканалі.

На його переконання, основними гравцями ринку є власники землі, або пайовики, фермери, або інші, які обробляють землі, і держава як регулятор. Тож Євген Дудка спочатку звернувся до пайовиків.

«Земля – це ваше багатство, якомога довше не продавайте його, чим далі – ціна буде вища. Не спішіть продавати. А якщо продаєте, то дивіться, кому. Чи це дійсно люди, які споконвіку на цій землі працюють, чи господарі, чи дійсно українці. Будьте добрі – дивіться на тих, кому продаєте», – звернувся засновник «Вілія».

Відносно держави він зауважив, що земля є національним багатством.

«Відповідно розпорядником землі повинні бути люди. Моя позиція, що ринок землі повинен проходити тільки після всенародного референдуму. Аграрний блок, або аграрна справа в Україні є локомотивом економіки, якщо будуть необережні дії від сторони держави з агроформуваннями, то локомотив економіки може зупинитися і буде колапс всієї економіки держави. Третє питання до держави – не продавати іноземцям. Я підтримую, щоб виключно українці володіли землею», – заявив Євген Дудка.

Також висловив свою думку щодо агроформувань.

«Треба дорого платити за землю під час приватизації, бути економічно ефективними, бути технологічними. І тоді нам нічого не страшно», – підсумував засновник групи компаній «Вілія» Євген Дудка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: