Поділитись:

Директор товариства «П’ятидні» озвучив власну модель впровадження ринку землі

Субота, 28 вересня 2019, 16:00

Депутат Волинської обласної ради, директор товариства «П’ятидні» Валерій Діброва озвучив власну точку зору стосовно законопроекту про відкриття ринку землі.

Про це він розповів під час прямого ефіру ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» у четвер, 26 вересня, на «12» телеканалі.

На думку директор товариства «П’ятидні» головне протиріччя цього закону полягає у праві купівлі землі громадянами і компаніями.

«Громадяни України – зрозуміло, що має бути паспорт, проживання і так далі. Компанії – питання настільки розмите, що вибачте. Вона може бути зареєстрована в Україні, а капітал – в Дубаї, Нью-Йорку, Франкфурті, в міжнародних фінансових центрах», – озвучив Валерій Діброва.

Та розповів власну модель поступового впровадження ринку землі.

«Я пропоную, хоча є представником юридичної особи, прибрати «юридичні особи» в будь-якій формі. Ми не знаємо розвитку ринку, формування ціни, експерти називають дуже мінімальні ціни, і при тому хочемо повністю лібералізувати ринок, а його треба вводити поступово», – зауважив Валерій Діброва.

Також додав, що для України була б кращою інша модель:

«Я б впровадив такий ринок: перших 5 років право купівлі земельних ділянок в Україні – виключно лише фізичним особам із обмеженням у 200-500 гектарів у одні руки. 5 років пройшло – пускаємо на ринок землі українські компанії лише з українським капіталом. І виключити звідти компанії, акції яких котируються на міжнародних фінансових ринках. І вже через 10 років можна думати, як запускати фізичні особи іноземців. І лише фізичні особи, ніяких юридичних! Тоді не буде ні спекуляцій, ні безкінечної торгівлі землею, і земля матиме головне своє призначення – родити хліб, забезпечувати достаток в кожній сім’ї і в цілій державі», – озвучив директор товариства «П’ятидні» Валерій Діброва.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів