Поділитись:

Дитяча зона, ярмарки, фотовиставка: яким буде Фестиваль думок у Луцьку

П'ятниця, 27 вересня 2019, 17:42

Життя Волині сповнене різноманітними подіями, але уже цієї неділі, 29 вересня, відбудеться дійство, яке буде новинкою для області.

На іподромі (м. Луцьк, парк імені Лесі Українки) відбудеться унікальний захід – Фестиваль думок. Організатори заходу пропонують лідерам неурядових організацій, активістам, жителям Волині, владі зібратися на одному майданчику для відкритого обговорення викликів, що стоять перед громадою, регіоном, державою. Під час фестивалю буде можливість подискутувати на різні теми, які є найбільш гострими та актуальними для волинян.

Зокрема, відвідувачі фестивалю матимуть можливість поділитися своїми думками на таких локаціях: «Молодь та зміни», «Соціальні проблеми та їхні рішення», «Громада у смартфоні», «Влада+громада=...». Окрім дискусій, усі охочі зможуть взяти участь у воркшопах (тренінгах) на теми енергоефективності, розвитку молоді, фінансової грамотності.

«Щодня у мережі Facebook волиняни обговорюють важливі теми. Але чи готові люди вийти за межі соціальних мереж і поговорити про важливе в реальному житті? Я переконана, що так. Тому, команда «Волинського Інституту Права» вирішила організувати Фестиваль думок у Луцьку. Переконана, що це дійство стане майданчиком для народження нових ідей та викличе широкий резонанс», – зазначає співорганізаторка фестивалю, керівниця «Волинського Інституту Права» Ірина Гайдучик.

Крім дискусій та воркшопів, під час фестивалю діятиме дитяча зона, ярмарок проектів громадських організацій, фотовиставка присвячена громадським діячам Волині. Родзинкою фестивалю стане флешмоб «Збери свою громаду».

«Ми намагаємося зробити так, щоб Фестиваль думок був цікавий для різної категорії волинян. Хочемо, щоб 29 вересня у Луцьку запам'яталося, як свято дискусії та день народження нових ідей для розвитку міста, області та України вцілому. Приходьте – поговоримо!» – зазначає Ірина Гайдучик.

Довідково: 

Організатори Фестивалю думок 2019 у м. Луцьк: Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з Волинським Інститутом Права, Програмою розвитку ООН в Україні, Управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Волинським осередком Федерації дебатів України, Молодіжним центром Волині, Луцьким осередком ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» за підтримки Швеції, Чорноморського фонду регіонального співробітництва і Міністерства закордонних cправ Естонії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів