Поділитись:

Чим годують луцьких нацгвардійців (фото)

Четвер, 26 вересня 2019, 18:21

Борщ з пампушками, картопля по-домашньому, риба під овочами, котлети, овочеві салати, фрукти, соки, узвар – ці та інші страви щодня їдять військовослужбовці у військовій частині 1141 Нацгвардії.

Раціон харчування тут різноманітний і збалансований, – інформує на сторінці Нацгвардії у Facebook. 

Солдати строкової служби в їдальні харчуються тричі на день. Обідом годують і військовослужбовців контрактної служби.

Начальник продовольчої служби військової частини 1141, лейтенант Євген Кутовенко розповів, на формування меню впливає два основних фактори: максимальне різноманіття страв і не повторюваність продуктів в один день.

«Особливість харчування гвардійців полягає у тому, що під час кожного прийому їжі їм пропонується дві страви на вибір: наприклад, борщ або суп, каша рисова чи картопля тушкована. І, звичайно, двічі на день гвардійці їдять м'ясо свинини, яловичини чи сосиски. На вечерю подають рибу: тушковану, смажену або рибні котлети», – зазначив він.

У святкові дні меню урізноманітнюють. Для прикладу, на Різдво запікають м'ясо, готують кутю, вареники, голубці, пампушки. Обов’язковий компонент великоднього столу – паска і крашанки.

До вибору продуктів підходять відповідально: перед закупівлею шукають постачальників з оптимальним співвідношенням ціни-якості, з обов’язковою наявністю документів, що підтверджують якість та відповідність ДСТУ і ТУ. Харчування військових та якість страв регулярно перевіряють медичні працівники та командування військової частини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів