Чим годують луцьких нацгвардійців (фото)
Борщ з пампушками, картопля по-домашньому, риба під овочами, котлети, овочеві салати, фрукти, соки, узвар – ці та інші страви щодня їдять військовослужбовці у військовій частині 1141 Нацгвардії.
Раціон харчування тут різноманітний і збалансований, – інформує на сторінці Нацгвардії у Facebook.
Солдати строкової служби в їдальні харчуються тричі на день. Обідом годують і військовослужбовців контрактної служби.
Начальник продовольчої служби військової частини 1141, лейтенант Євген Кутовенко розповів, на формування меню впливає два основних фактори: максимальне різноманіття страв і не повторюваність продуктів в один день.
«Особливість харчування гвардійців полягає у тому, що під час кожного прийому їжі їм пропонується дві страви на вибір: наприклад, борщ або суп, каша рисова чи картопля тушкована. І, звичайно, двічі на день гвардійці їдять м'ясо свинини, яловичини чи сосиски. На вечерю подають рибу: тушковану, смажену або рибні котлети», – зазначив він.
У святкові дні меню урізноманітнюють. Для прикладу, на Різдво запікають м'ясо, готують кутю, вареники, голубці, пампушки. Обов’язковий компонент великоднього столу – паска і крашанки.
До вибору продуктів підходять відповідально: перед закупівлею шукають постачальників з оптимальним співвідношенням ціни-якості, з обов’язковою наявністю документів, що підтверджують якість та відповідність ДСТУ і ТУ. Харчування військових та якість страв регулярно перевіряють медичні працівники та командування військової частини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
На луцькій автостанції будують новий торговий центр (фото)
Скільки потрібно грошей для комфортного життя у Луцьку (відео)
Квартира у Ковелі, будинок на Житомирщині та 1,5 млн зарплата: що в декларації заступника прокурора Волині (відео)
У нацпарку в Луцькому районі «чорні» лісоруби зрізали дуб-патріарх (фото)
Підкинуло і розвернуло: у Луцьку на перехресті зіткнулися легковики (відео)