Поділитись:

Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови Трампа із Зеленським (документ)

Середа, 25 вересня 2019, 17:56

фото: 5 канал

Адміністрація президента США оприлюднила стенограму розмови Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Текст півгодинної бесіди, яка відбулася 25 липня 2019 року, опублікували на сайті Білого дому, – повідомляє Новое Время.

Згідно зі стенограмою розмови, Трамп кілька разів згадав потенційного опонента на майбутніх президентських виборах Джо Байдена і його сина і те, що розслідування проти нього було припинено, і просив українського лідера співпрацювати з генеральним прокурором Вільямом Барром і адвокатом Руді Джуліані.

На репліку Трампа про те, що Байден хвалився про припинення розслідування і прохання розглянути це «жахливе» питання, Зеленський відповів, що його партія отримала більшість на парламентських виборах, і новий генпрокурор України буде на «100% його людиною».

«Він або вона вивчать цю ситуацію, а саме компанію, про яку ви згадували», — заявив Зеленський.

Нагадаємо: 24 вересня Дональд Трамп заявив, що дозволив публікацію стенограми телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої, за повідомленнями ЗМІ, він порушив питання про розслідування діяльності колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина. Трамп зізнався, що по телефону обговорював із Зеленським корупцію і згадував Джо Байдена і його сина, які «створювали корупцію в Україні». Проте очільник Білого дому заперечує, що чинив тиск на офіційний Київ.

Після скандалу довкола розмови Трампа з Зеленським спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через ймовірний тиск на президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Зеленського Трамп може позбутися президентства

Надрукувати
мітки:
коментарів