Поділитись:

До Луцька приїдуть Тарас Прохасько і Мар’яна Савка

Середа, 25 вересня 2019, 17:14
До Луцька приїдуть Тарас Прохасько і Мар’яна Савка

У межах ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера», який відбудеться 4-6 жовтня, до Луцька завітає знаковий письменник Тарас Прохасько. Модераторкою презентації його збірки есеїв «Так, але...» буде видавчиня та письменниця Мар'яна Савка.

Тарас Прохасько із тих авторів, який не веде активного публічного життя. Луцьк буде одним із перших міст, куди він приїде із новою книжкою «Так, але...». І так, це знову не роман, а прохаськівські есеї-рефлексії – ідеальна форма для авторських читань, – інформують організатори. 

Простий у своїй глибині, неквапливий і всеосяжний франківський філософ стане учасником «Розмови з іншим» – саме такою є фокус-тема цьогорічного фестивалю. Уже
незабаром ви зможете послухати Прохаськові роздуми про зв’язки, які з’єднують усе з усім.

Зі слів ще одного з учасників цьогорічної «Фронтери» Олександра Бойченка, Тарас Прохасько, який віддавна обіцяє нам написати роман, знову його не написав. Зате написав у своєму ні з ким не сплутувальному стилі серію шкіців чи, може, есеїв: 

«Про що? Про одне й те саме: про майбутнє, яке було давно, і про все, що вже є, але не знати, як довго ще буде. Зокрема – про такі прості речі, як балькони й фіранки, світло й каміння, гойдалки й туалети, проходи містом і знімання фільму в Карпатах, формула щастя і фактор впливу, бабінтон і зельбсферштендліх тощо. А також про те, що спати треба уважно, снідати – по-своєму, а дивитися – зміщуючи візир. Так, але не це тут головне. Бо головний тут – тип оповіді, в якому рефлексії стають елементами сюжету й оприявнюються не як написані постфактум, а як проговорені в момент народження. І тому ніякі це не шкіци й не есеї, а оповідання в найстрогішому значенні цього слова».

18:15-19:15 – розмова між «БотакЄ» і «Так, але...» з Тарасом Прохаськом. Модерує Мар'яна Савка.

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням

Придбати квитки можна:

  • у кав’ярні Kava Avenue (вул. Винниченка, 25),
  • книгарні Волинської обласної друкарні (вул. Коперника, 27),
  • книгарні «Освіта» (проспект Волі,8),
  • на сайті

Організатори фестивалю «Фронтера»: ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль», Луцька міська рада, громадський діяч Роман Бондарук. Місце: Луцька музична школа №1 ім. Ф. Шопена (вул. Кривий вал, 13).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів