Поділитись:

У Нововолинську бульдог відкусив жінці палець: господар пса піде під суд

Вівторок, 24 вересня 2019, 12:20

фото ілюстративне 

Господар собаки, який торік в Нововолинську відкусив палець 39-річній жінці, постане перед судом за нанесення твариною тілесних ушкоджень.

Про це пише БУГ.

Нагадаємо: 9-го жовтня в районі Шахтарського мікрорайону собака, яку вигулював власник, відкусив палець жінці. Лікарі надали допомогу та пришили палець, однак він повноцінно не працює. Жінка й досі проходить лікування. 

Після інциденту на господаря пса був складений протокол за статтею 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вигулювання собак без повідків і намордників) та згодом внесені відомості до ЄРДР за статею 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

25-го вересня справу розглядатимуть в Нововолинському міському суді.

Відповідно до судово-медичної експертизи, жінці діями бульдога спричинили середньої тяжкості ушкодження. Встановлений діагноз – неповна травматична ампутація пальця правої кисті, відкритий відламковий перелом першої п’ясної кістки, обширна вкушена рана пальця з пошкодженням тенора та сухожилків.

Чоловік постраждалої розповів, що на лікування власник бульдога у перші три дні витратив близько 4-х тисяч гривень. Ще близько 3-х вони оплатили самостійно. Більш ніж два місяці жінка ходила в гіпсі зі шпицею. Потім – місяці реабілітації.

“Лікарі кажуть, що втрачені сухожилля не має сенсу пробувати з’єднати, бо потрібно підпилювати кістку, щоб палець розгинався. Зі слів лікаря, маємо чекати, щоб все прижилося. Дружина ходить постійно на процедури. Пожиттєво призначені ліки для кровообігу. Домашні справи, догляд за 2-річною та 11-річним дітьми лягли на мої плечі. Не хочу, щоб це могло трапитися будь з ким, а тим більше з дітьми. “Гарячі” власники собак ще й часом палко реагують на зауваження вдягнути на пса намордник і в людних місцях тримати на повідку. Є ж закони”, – розповів він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів