Поділитись:

Штраф чи рік виправних робіт: митника з Волині звинувачують у нападі на журналістку "Аверсу"

Вівторок, 24 вересня 2019, 11:35
Штраф чи рік виправних робіт: митника з Волині звинувачують у нападі на журналістку «Аверсу»

Працівника Волинської митниці ДФС судитимуть за завдані журналістці тілесні ушкодження.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

До суду скерували обвинувальний акт щодо заступника начальника відділу митного оформлення одного з митних постів Волинської митниці ДФС, підозрюваного у завданні легких тілесних ушкоджень журналістці місцевої телерадіокомпанії.

Досудове розслідування здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Досудове розслідування встановило:

  • працівник Волинської митниці ДФС на святкуванні дня народження колеги в ресторанно-готельному комплексі вступив у конфлікт із журналісткою місцевої телерадіокомпанії;
  • митник відібрав у журналістки мобільний телефон із застосуванням сили, заподіявши при цьому легкі тілесні ушкодження.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України.

Порушення кваліфікують як умисне легке тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, митнику загрожує штраф у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

Нагадаємо: йдеться про скандал, який розгорівся навколо повідомлення щодо начебто масштабного перевезення бурштину через "Ягодин". Після цього журналістки ТРК "Аверс", нібито виконуючи редакційне завдання, аби довідатися деталі щодо цієї історії, навідалися на вечірку митників у Шацькому районі і заявили, що на них там напали і побили. 

У поліції Волині відкрили "кримінал" за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів телеканалу в Шацькому районі. Йдеться про злочини, передбачені ч. 1 ст. 171 ( перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна - грабіж) та ч. 1 ст. 125 ( умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. 

Речниця Волинської митниці Валентина Черниш зазначила, що за матеріалами, викладеними в ефірі ТРК,  призначене службове розслідування. Адже якщо митник потрапаляє в якусь ситуацію, пов’язану зі слідчими діями, проводять службову перевірку. Дисциплінарна комісія  митниці розглядатиме не якісь професійні порушення, а етичний бік поведінки службовців у позаробочий час

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ані 1300, ані 500: в "Ягодині" за останні дні не вилучали бурштин

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 вересня 2023
04 вересня 2023
23 липня 2023
19 липня 2023
28 квітня 2023
24 березня 2023
19 грудня 2022
20 жовтня 2022
08 червня 2022
07 червня 2022