Поділитись:

Що потрібно знати перед придбанням страхового поліса онлайн*

Понеділок, 23 вересня 2019, 17:46
Що потрібно знати перед придбанням страхового поліса онлайн*

Покупками в інтернеті сьогодні вже нікого не здивуєш. Тут можна придбати все що завгодно: від харчових продуктів до залізничних та авіаквитків. Кількість онлайн-шоперів щодня збільшується. Тому не дивно, що страхові компанії також почали активно продавати свої послуги через інтернет.

Біля 70 % європейців уже оформлюють поліси в онлайн-режимі. Українці ж тільки-но освоюють споживання цієї послуги. Процес проходить цілком успішно, і це не дивно. Адже онлайн-страхування має свої переваги:

  • зручність — електронна страховка є офіційним документом, який можна придбати за 5 хвилин на електронну пошту, не потрібно оформлювати купу документів та ходити до страхових агентів;
  • практичність — страховка завжди з собою у вашому смартфоні, тому її важко загубити, однак завжди є можливість роздрукувати паперовий варіант;
  • вигідність — вартість електронного поліса може бути нижчою, адже ви купуєте саме в страховика, а не через посередників.

Таким чином, онлайн страхування — це ідеальний варіант для тих, хто економить свій час та гроші. Однак, враховуючи всі переваги такої покупки, завжди потрібно пам’ятати кілька важливих моментів.

Як обрати страхову компанію

Що потрібно знати перед придбанням страхового поліса онлайн*

Насамперед, потрібно вибрати страхову компанію. Вона повинна бути надійною, мати відоме ім’я та гарну репутацію. Покупку оформлюйте тільки на офіційному сайті, адже це не лише швидко та вигідно, але й безпечно. Обов’язково вивчіть правила страхування та умови укладання договору. Крім того, кожна страхова компанія завжди пропонує скористатися онлайн-калькулятором, щоб швидко розрахувати вартість необхідного договору страхування.

Усе це краще робити з дому чи офісу, сидячи перед монітором, ніж витрачати час та кошти на поїздки по офісах агентств.

Оформлення договору

Якщо ви визначилися з умовами страхування, обрали страховика, час переходити до укладання договору. В онлайн-режимі це можна зробити через спеціальну форму. Вам необхідно обов’язково внести в поля особисті дані:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • ідентифікаційний код;
  • дату народження;
  • паспортні дані (залежно від виду страховки можуть бути потрібні дані й закордонного паспорта);
  • номер телефону;
  • електронну адресу для отримання договору;
  • спосіб доставки документів (кур’єрська або поштова служба, забрати з офісу).

Зекономити час на оформленні заявки дозволяє сервіс Банк ID. Вам необхідно лише підключитися до сервісу, і поля для ваших даних будуть заповнені автоматично. Після цього необхідно сплатити за послугу. Є можливість розрахуватися карткою або готівкою після доставки.

Час вступу договору в дію

Покупка страхового поліса онлайн у вас може зайняти від 5 до 15 хвилин. Однак чинності такий договір може набрати з невеликою відстрочкою — через кілька днів, необхідних для доставки поліса.

Електронний поліс має таку ж юридичну силу, як і паперовий. При покупці поліса дані про застраховану особу моментально фіксуються в базі страхової компанії.

Надрукувати
мітки:
коментарів