Поділитись:

У Луцьку школярів без щеплень переводять на сімейне навчання (відео)

Понеділок, 23 вересня 2019, 17:15
У Луцьку школярів без щеплень переводять на сімейне навчання (відео)

Троє луцьких школярів нині перебувають на сімейній формі навчання за побажанням батьків. Це діти, які не мають необхідних щеплень.

 Про це розповіла керівниця управління освіти міськради Зіновія Лещенко, – повідомляє UA: Волинь.

Зі слів Зіновії Лещенко, протягом літа освітяни та медики обговорювали способи, як уникнути розповсюдження інфекційних захворювань. У підсумку ухвалили рішення: рекомендувати батькам вакцинувати своїх дітей, в протилежному випадку – обирати іншу форму навчання.

"Дітей без вакцинації, якщо немає об'єктивних причин для відмови, не будемо зараховувати до школи. Або рекомендувати батькам іншу форму навчання. Це означає, що батьки своїми силами забезпечують дитині навчання або залучають за свої власні кошти педагогів", – зазначила очільниця управління освіти. 

Зіновія Лещенко додала, що на сімейне навчання йдуть ті діти, батьки яких хочуть навчати їх вдома, а не тому, що вони не вакциновані.

"Діти, які знаходяться на сімейному навчанні, обов'язково мають здавати ті контрольні роботи, які передбачені програмою, тобто за кожен семестр вони мають мати семестрову оцінку за відповідними виконаними завданнями, і в кінці року обов'язково виставляється річна оцінка", – розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів