Поділитись:

Учитися на рік довше – класно: реформу освіти в Україні хочуть пришвидшити

Понеділок, 23 вересня 2019, 16:10

Реформа освіти була в плані доволі розтягнута. Але є запит на зміни не лише від батьків 1-2 класів, але й всіх інших. І на цей запит треба якось відповісти.

На цьому наголосила міністр освіти і науки України Ганна Новосад в інтерв'ю Українській правді.

"Пришвидшити НУШ – це спробувати пришвидшити початок як базової, так і старшої профільної школи. Однак поки немає кінцевої відповіді, як ми це будемо робити. Якщо говоримо пришвидшення запуску старшої профільної школи не з 2027-го, а раніше, то маємо чесно казати:

"Друзі, ті, хто з вас зараз ходить до школи і думав, що він буде вчитися 11 років, мусить піти в 12-річну школу. Але ми обіцяємо, що вона буде радикально іншою, якіснішою, профільнішою, матиме індивідуальну освітню траєкторію, у вас буде інше освітнє середовище, інші вчителі".

Тобто маємо переконати всіх, що вчитися на рік довше – це класно. Зараз розробляємо різні сценарії, після чого обов‘язково предствимо їх до широкого громадського обговорення. Ми мали перший раунд зустрічі з керівниками управлінь освіти, з директорами, які очолюють ліцеї (вони по факту є старшою школою). Обговорювали різні підходи, тому рішення ще немає", – розповіла вона. 

Зі слів Ганни Новосад, реформа ж базової школи почнеться через три роки, коли теперішній 2-й клас піде у 5-й.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів