У Луцьку змагалися кулінари і пекарі "Нашого краю"

Четвер, 02 червня 2016, 16:44

У арт-кафе "Стоп-кадр" з'їхалися кращі кулінари та пекарі мережі супермаркетів "Наш Край" для того, аби презентувати свої страви та обмінятися досвідом.

Захід відбувається уже вп'яте і збирає технологів з багатьох областей України, – повідомляють організатори.

Як розповіла генеральний директор мережі супермаркетів "Наш Край" Ірина Берлач, практично у 90% магазинів торгової мережі є власна випічка. Тож цей захід організований для того, щоб уся продукція, яку готують у супермаркетах "Наш Край", мала однаковий зовнішній вигляд та однакові смакові властивості.

Учасники конкурсу готували свої страви перед гостями. Кожен мав змогу долучитися до роботи.

Як повідомила Ірина Берлач, з кожним роком на захід приїздить все більше гостей. Але дуже приємно, що є й постійні наші відвідувачі й партнери. Свою продукцію завжди представляють міста Бердичів, Рівне, Долина з Івано-Франківської області.

До складу журі, яке оцінювало кулінарні старання учасників, увійшли технологи закладів харчування міста: арт-кафе "Стоп-Кадр", піцерії "Тарантелла", відпочинкого дворища "Словограй" та спорт-бару "10 дерунів". Спеціалісти оцінювали і зовнішній вигляд страв, і їх смакові властивості.

Більшість страв, які презентували на конкурсі, уже незабаром з'являться у супермаркетах "Наш Край".

Крім того, на заході провели майстер-класи з випікання хліба та багета. А обрані кулінари змогли випробувати свої сили у особливому конкурсі – "Збери свою страву". Кожному з них дали один інгредієнт, з якого кухарі мали створити повноцінну страву. Додавати до неї можна було лише деякі компоненти. Таким чином прямо на очах у глядачів виникли нові кулінарні шедеври з полуниці, оселедця, родзинок та гречки.

Наприкінці "Кулінарної династії" відбулося визначення переможців та вручення подарунків. Із дипломами переможців та цінними призами повернулись додому представники супермаркетів "Наш Край" із Бердичева, Ковеля та Борислава.