Поділитись:

Депутати "скасували" шампанське і коньяк

П'ятниця, 20 вересня 2019, 17:16

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект про вдосконалення правової охорони географічних зазначень.

Відповідне рішення підтримали 277 депутатів, повідомляє "Економічна правда".

Представила законопроект заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа. Під час підготовки законопроекту надійшло 85 пропозицій, 82 з яких враховано.

Зазначається, що цей законопроект є частиною зобов'язань України у межах угоди про асоціацію. Він повинен забезпечити захист іноземних географічних зазначень та створити підстави для створення таких зазначень в Україні.

"Метою ухвалення проекту закону є забезпечення виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції в частині узгодження вимог чинного законодавства щодо охорони прав на географічні зазначення із правом ЄС", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Підтримали рішення і волинські нардепи: Вячеслав Рубльов (20 округ), Ігор Палиця (22 округ), Ірина Констанкевич (23 округ), Валерій Стернійчук (список партії «Слуга народу») та Ігор Гузь (19 округ).

Олександр Колтунович (список партії «Опозиційна платформи – «За життя») і Степан Івахів (21 округ) не голосували. 

Довідково: 

Географічне зазначення це назва або позначення, котрі ідентифікують товар як такий, що походить з певної території, країни, регіону або місцевості і особлива якість, репутація та інші важливі характеристики, які значною мірою пов'язані із його географічним походженням.

Приклади зареєстрованих географічних зазначень - пармезан, фета, коньяк, шампанське.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів