Продавали рибу і ловили раків: волинський рибпатруль провів рейд (фото)

П'ятниця, 20 вересня 2019, 16:33

На Волині рибпатруль виявив незаконний збут риби та вилов раків під час заборони.

Про це повідомляє пресслужба рибпатруля.

18 вересня 2019 року волинський рибпатруль здійснив рейд на ринках у Ковелі. На одному з них виявили факт незаконного продажу риби. Громадянка без дозвільних документів продавала щуку. На продавчиню склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Того ж дня рейдова група зафіксувала факт грубого порушення правил рибальства. Двоє чоловіків ловили раків у темну пору доби, використовуючи підсак та ліхтарі. Оскільки раки були живими, рибпатрульні випустили їх у воду. Інцидент стався на озері Радожичі поблизу села Гірники Ратнівського району Волинської області.

На порушників оформили протоколи про адмінправопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення громадян до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Нагадаємо: в період з 20 серпня по 30 вересня у Волинській області триває друга линька раків та встановлена заборона на їх вилов. Компенсація за один екземпляр незаконно виловленого рака становить 25,5 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: