Поділитись:

Розмитнення «євроблях»: для старих авто встановлять єдину ставку

П'ятниця, 20 вересня 2019, 11:15
Розмитнення «євроблях»: для старих авто встановлять єдину ставку

У Міністерстві інфраструктури України пропонують змінити порядок розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Про це йшлося 19 вересня 2019 року під час наради за участю Міністра інфраструктури Владислава Криклія, голови Державної митної служби Максима Нефьодова, народних депутатів України, представників Державної фіскальної служби України, ГО «Всеукраїнська організація «Авто Евро Сила», – повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Учасники наради розглянули та обговорили пропозиції, що надійшли від громадських організацій щодо розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, а також пропозицій Мінінфраструктури щодо врегулювання зазначеного питання на законодавчому рівні.

Зі слів заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, пропонується розділити всі автомобілі з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких будуть застосовуватись різні ставки розмитнення.

«Перша категорія – це більш старі автомобілі, які вже перебувають на території України, до певного об’єму і до певного віку. До такої категорії ми пропонуємо встановити єдину ставку розмитнення, єдиний платіж. Таким підходом ми знімемо 80 % проблеми. Друга категорія – більш нові автомобілі, які будуть розмитнюватись по спеціальній формулі», – зазначив він.

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов зазначив, що Державна митна служба вже працює над тим, щоб до кінця року запустити відповідний калькулятор розрахунку платежів.

«Ми хочемо вийти на зрозумілу методику, яка буде прозора для всіх. Окремо, ми також проводимо переговори із сервісними центрами МВС стосовно організації в кожній області спільного центру, де буде одночасно все знаходитись», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи для "євробляхарів" відтермінували. Востаннє

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 січня 2024
22 червня 2023
20 червня 2023
10 червня 2023
24 лютого 2023
27 січня 2023
07 липня 2022
01 липня 2022
17:26
30 червня 2022
21 червня 2022